-= O V E R  M I J =-

Als je ‘veelzijdig’​ opzoekt in het woordenboek, zou ik daar kunnen staan als voorbeeld. Als het een goed woordenboek is, tenminste.

Ik ben een bijzonder nozel, enthousiast, multimediaal gedeformeerd en creatief redacteur, quizmaker, tekstschrijver en vertaler met een (mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen) enorme algemene ontwikkeling. Specialismen: (populaire) wetenschap, (geo)politiek, moderne Amerikaanse geschiedenis, muziek, film, (multi)media, natuur/biologie,  games. Maar waar nodig kan ik mij snel ik willekeurig welk onderwerp verdiepen en voor een breed publiek samenvatten waar het over gaat.

In het bezit van een vlotte pen en een nog vlotter toetsenbord, kan complexe materie snel, goed en begrijpelijk samenvatten dan wel vertalen uit of naar het Engels, maar ook begrijpelijke materie bijzonder complex laten klinken, mocht dat nodig zijn (quizzen). Voor het voorbereiden van een (human interest) interview in het Nederlands of in het Engels draai ik mijn hand niet om. Het interview zelf afnemen? Geen enkel probleem. Zo heb ik de afgelopen jaren bijzonder prettige gesprekken gehad met Cliff Richard, Jeff Wayne, Colin Blunstone, Albert Hammond en JFK-ooggetuige Bill Newman, om er maar een paar van de vele tientallen te noemen. Voorbeelden staan elders op deze site. Daarnaast beschik ik over een prima stem, die in het verleden al meermaals van pas kwam op radio en tv.

Mijn ambitie is bijzonder eenvoudig: leuk werk. Of dat nou het maken van mooie quizzen of fijne programma’s (tv en/of radio) is, of het schrijven dan wel vertalen van goede, inhoudelijk sterke teksten, het interviewen van interessante mensen, het laten horen van mijn stem of lesgeven (waar ik een natuurlijke aanleg voor schijn te hebben). Ik kan het allemaal en ik wil het allemaal.