Je staat er niet bij stil, maar de crisis heeft ook zijn mooie kanten. Je gebruikt de broekriem weer wat vaker door hem aan te halen, we participeren er met zijn allen op los en we schamen ons minder. Zo is het taboe rond ‘tweedehands’ volledig verdwenen. De crisis heeft de hoogmoed de das omgedaan: natuurlijk blijven we nieuwe spullen willen, maar ze mogen wél tweedehands zijn.

En Marktplaats spint daar garen bij. Onder invloed van de crisis is het aantal advertenties opzienbarend gestegen. Vooral bankstellen worden vaak aangeboden en afgenomen.
Nu kan ik mij voorstellen dat er zaken zijn die je uit pure noodzaak koopt, maar of een nieuwe bank daarbij hoort? Zeker in een crisis. Goed, soms zak je door je bank. En er zijn ook genoeg voorbeelden van banken die deze crisis door zichzèlf zijn heengezakt.

Maar toch, een stijging van 47% in de categorie ‘banken’ komt niet door doorzakken. En waarom verkóóp je een bank in een crisis? Er komen juist dagelijks meer bankzitters bij… En als je dan je bank verkoopt, zul je toch érgens moeten zitten… dus koop je weer een nieuwe bank. En doe je dat dan op Marktplaats?

Dat noemen we ruilhandel. En als we dan toch ruilhandel gaan bedrijven, hebben we dan überhaupt nog banken nodig?

Related Posts